Gyalogtúra, bringázás ez mind nagyon klassz dolog, de evezni egy vadvízen, ahol a folyó kiszámíthatatlan hullámai egyre csak fokozzák az adrenalint.. na az már valami!

Tarts velünk, ha élménydús pihenésre vágysz! 😉

A kaland az Osztrák-Olasz-Szlovén hármashatárnál, a Júliai Alpok csodás völgyében kezdődik. Evezz Velünk Tarvisiotól 30 km-re, Bovec városka mellett kb 40 km-nyi evezhető szakasszal rendelkező Soca folyón. Még a beszállás előtt vess néhány pillantást a folyó menti fenséges hegyekre, mert a sziklák között lavírozva a sebes víz szorításában a benned lüktető adrenalin és a vadvízi evezés katartikus élménye lesz az, ami igazán elsodor!
Túráinkra szakképzett túravezetőinkkel tavasztól őszig várunk benneteket. Ezen a helyszínen többféle szállásra van lehetőség. A vagányabbak sátorozhatnak, a kényelem szerelmesei apartmanban pihenhetnek az evezések után. Ha időben jelzed felénk, akkor a szálláskeresésben is tudunk segíteni.

A rafting túrán lehetőséged van

kétszemélyes gumikajakban evezeni, ami a kajakozás igazi élvezetét nyújtja
kétszemélyes gumikenukban, úgynevezett trekkekben lapátolni: A trekk erőteljesebben reagál a vadvíz erejére, zúgókra, hullámokra, ami sokkal intenzívebb élményt nyújt.
illetve 6-8 személyes raft hajókban evezni. A raftok sokkal stabilabbak, illetve van egy túravezető a hajóban, aki az evezési utasításokkal mentesíti vendégeinket az irányítás alól.

Minden esetben a túravezető dönti el ki milyen hajóban evez, figyelembe véve az adott napi vízállást időjárást! Kétnapos túra esetén, ha már első nap belejöttél az evezésbe második nap merészebben kipróbálhatod magad! 😉 Jelezd a túravezetőnek igényedet és minden esetben figyelembe vesszük!

Túráink menete

Találkozó a bázisunkon, ha a kétnapos túrára érkezel, akkor az első nap reggel 08:30-kor. Itt történik meg a védőfelszerelés a ruha (neoprén ruha és cipő) és a sisak mellény kiosztása. 
Ezt követően a bázison tartunk egy balesetvédelmi-, alap evezéstechnikai oktatást, hogy mit hogyan csinálj a vízen, mire figyelj, hogyan evezz és ha kipottyannál a hajóból, hogy segítsd a mentésed.
Ha mindenki kész indulunk le a vízhez, saját autókkal, az indulási pontra, majd onnan juttatjuk le a kocsikat az adott napi érkezési pontra (transzfer) azért, hogy mikor vége a túrának mindenki kényelmesen utazhasson haza a szállásra. A túra indulása előtt az evezési technikák elsajátítása már a vízen történik.
Ha kétnapos túrára jössz a ruháid is nálad maradnak. Kétnapos vendégeinknek az első nap végén este finom vacsorával kedveskedünk a bázison, ahol izgalmas és vidám élménybeszámolókkal mulatjuk az időt.

Az alapár tartalmazza

a teljes felszerelést (neoprén: alsó, felső, cipő, mellény, sisak, evező)
balesetvédelmi-, evezéstechnikai oktatást,
a túravezetést,
a túra alatt fogyasztható csokit, üdítőt
a túráról – adott esetben készült – profi fotó és HD felvételeket

A túrán való részvételhez szükséges:
extrém sportbiztosítás
biztos úszástudás
18 év alatti résztvevő esetén szülői felelősségvállalási nyilatkozat

Az ár nem tartalmazza, de annak szervezésében segítünk:
szállás
extrém sportbiztosítás

Miért EvezzVelünk?

mert segítőkész, képzett (IRF vizsga) túravezetőink mindent megtesznek, hogy biztonságos mégis izgalmas élményben legyen részed
a teljes körű szervezést lebonyolítjuk
gyors ügyintézés
a túrán – adott esetben – készült fotó és HD felvételek gyorsan eljutnak hozzád, hogy másnak is megtudd mutatni milyen klassz helyen voltál

Legfontosabb információk

Helyszín: Bovec
távolság Budapesttől: 550-630 kilométer
a túra időtartama: kb. 3-4 óra/nap
a túra hossza: 12-14 km
a folyó nehézségi szintje: II-IV-es
időpontok: meghirdetettek vagy egyeztettek szerint
túráinkat főleg hétvégén tartjuk, de igény esetén akár hétköznap is
Létszám: 14-20 fő