Gyalogtúra, bringázás ez mind nagyon klassz dolog, de evezni egy vadvízen, ahol a folyó kiszámíthatatlan hullámai egyre csak fokozzák az adrenalint.. na az már valami!

Tarts velünk, ha élménydús pihenésre vágysz! 😉

Lovagoljuk meg együtt a smaragdzöld Salza habzó hullámait! Még a beszállás előtt vess néhány pillantást a folyó menti fenséges hegyekre, mert a sziklák között lavírozva a sebes víz szorításában a benned lüktető adrenalin és a vadvízi evezés katartikus élménye lesz az, ami igazán elsodor!
Túráinkra szakképzett túravezetőinkkel tavasztól őszig várunk benneteket.

Bázisunkon Lassing kis városában egy csodálatos majorban fogadunk. Itt szállás lehetőséget is tudunk neked biztosítani, ha időben jelzed ezt felénk.

A rafting túrán lehetőséged van

kétszemélyes gumikajakban evezeni, ami a kajakozás igazi élvezetét nyújtja
kétszemélyes gumikenukban, úgynevezett trekkekben lapátolni: A trekk erőteljesebben reagál a vadvíz erejére, zúgókra, hullámokra, ami sokkal intenzívebb élményt nyújt.
illetve 6-8 személyes raft hajókban evezni. A raftok sokkal stabilabbak, illetve van egy túravezető a hajóban, aki az evezési utasításokkal mentesíti vendégeinket az irányítás alól.

Minden esetben a túravezető dönti el ki milyen hajóban evez, figyelembe véve az adott napi vízállást időjárást! Kétnapos túra esetén, ha már első nap belejöttél az evezésbe második nap merészebben kipróbálhatod magad! 😉 Jelezd a túravezetőnek igényedet és minden esetben figyelembe vesszük!

Túráink menete

Amikor kétnapos túrára érkezel (szombaton és vasárnap van az evezés (általában a délelőtti órákban)):

A korai kezdés miatt célszerű már péntek este megszállni valahol a közelben, illetve bázisunkon is lehetőség van  a szállásfoglalásra. 

Tehát szombat reggel 08:30-09:00 között találkozó a bázisunkon (a pontos időpontról az e-mailben kiküldött túratájékoztatóban írunk).

 • Itt történik meg a védőfelszerelés
  • a ruha (neoprén ruha és cipő),
  • a sisak és
  • a mentőmellény kiosztása.

Mindezeket egy hatalmas IKEA szatyorban kapod meg, abban tudod tárolni és abban is kérjük visszahozni mikor minden túrád véget ér.

 • Ezt követően a bázison tartunk egy balesetvédelmi-, alap evezéstechnikai oktatást, hogy mit hogyan csinálj a vízen, mire figyelj, hogyan evezz és ha kipottyannál a hajóból, hogy segítsd a mentésed.

Ha mindenki kész indulunk le a vízhez, saját autókkal, az indulási pontra, majd onnan juttatjuk le a kocsikat az adott napi érkezési pontra (transzfer) azért, hogy mikor vége a túrának mindenki kényelmesen utazhasson haza a szállásra.

 • Közvetlen a túra indulása előtt az evezési technikák elsajátítása már a vízen történik.

Ha kétnapos túrára jössz a ruháid is nálad maradnak. A szállásodra magaddal viheted, ott teregesd ki, majd másnap reggel hozd magaddal az újabb túrádra. 

Maga a túra általában 3-4 órás, megállóval, ahol csokit és üdítőt kapsz, hogy pótold az izgalom okozta energia vesztést. Ez általában bőven elég, de ha többre van szükséged egy pici csokit vagy energia szeletet hozhatsz magaddal, amit eltudunk rakni a vízhatlan hordónkba.

 • Ha semmi nem zavarja meg a menetrendet délutánra kb. 15:00-16:00 körül szállunk le a vízről így nyugodtan tudsz magadnak kirándulást tervezni.

Itt olvashatsz a helyi látnivalókról.

Ha egynapos túrára jöttél megkérünk, hogy a túrád végeztével IKEÁS táskádat a kapott felszereléssel megpakolva a bázison kihelyezett hordókban öblítsd ki, hogy mások is tisztán tudják legközelebb használni. KÖSZÖNJÜK! 

Majd szomorúan elköszönünk,  és visszavárunk egy hosszabb evezésre! 

Kétnapos túrára érkező vendégeinknek az első nap végén este,

 • általában 19:00 óra körül finom vacsorával kedveskedünk a bázison, ahol izgalmas és vidám élménybeszámolókkal mulatjuk az időt.

Vasárnap reggel 09:00 órakor gyülekező a bázison.

Együtt megyünk a folyóhoz, mivel nem ugyanazt a szakaszt evezzük, amit az előző nap. Ismét transfer és gyorsabb vízre szállásra lehet számítani.

A folyón ugyanúgy, ahogy előző nap lesz megállás és nasizás. 🙂

A vasárnapi túra kb. 13:00-14:00 körül ér véget. 

Megkérünk, hogy a túráid végeztével IKEÁS táskádat a kapott felszereléssel megpakolva a bázison kihelyezett hordókban öblítsd ki, hogy mások is tisztán tudják legközelebb használni. KÖSZÖNJÜK!

Az alapár tartalmazza

a teljes felszerelést (neoprén: alsó, felső, cipő, mellény, sisak, evező)
balesetvédelmi-, evezéstechnikai oktatást,
a túravezetést,
a folyó használati díjat
a túra alatt fogyasztható csokit, üdítőt
a túráról – adott esetben készült – profi fotó és HD felvételeket (ezeket kb. egy héten belül megosztjuk veled is)

A túrán való részvételhez szükséges:
extrém sportbiztosítás
biztos úszástudás
18 év alatti résztvevő esetén szülői felelősségvállalási nyilatkozat

Az ár nem tartalmazza, de annak szervezésében segítünk:
szállás
extrém sportbiztosítás
helyi parkolójegy vásárlás (helyszínen euróban)

Miért EvezzVelünk?

mert segítőkész, képzett, IRF nemzetközi vizsgával és engedéllyel rendelkező túravezetőink mindent megtesznek, hogy biztonságos mégis izgalmas élményben legyen részed
a teljes körű szervezést lebonyolítjuk
gyors ügyintézés
a túrán – adott esetben – készült fotó és HD felvételek gyorsan eljutnak hozzád, hogy másnak is megtudd mutatni milyen klassz helyen voltál
a túra díját weboldalunkon bankkártyával is fizetheted

Legfontosabb információk

Helyszín: Lassing Göstling and der Ybbs
távolság Budapesttől: 430 kilométer
a túra időtartama: kb. 3-4 óra/nap
a túra hossza: 12-14 km
szállás: Lassing
időpontok: áprilistól-októberig
a folyó nehézségi szintje: közepes
túráinkat főleg hétvégén tartjuk, de igény esetén akár hétköznap is
túráink minimum 10 főtől indulnak