Rafting Ausztria

Csipet csapatunk már 15 éve azon munkálkodik, hogy ezt a szenzációs élményt minél több ember kipróbálja és megszeresse. A sok mosoly és önfeledt pillanatok azt bizonyítják jó úton járunk. Nem üres szavak, melyekkel csupán ide csalogatunk benneteket, hanem gyermeki öröm, őszinte vágy, hogy megosszuk veletek ezt a fantasztikus érzést, ami evezés közben tölt el bennünket. Gyalogtúra, bringázás ez mind nagyon klassz dolog, de evezni egy vadvízen, ahol a folyó kiszámíthatatlan hullámainak meglovagolása egyre csak fokozzák az adrenalint..
ezt mindenkinek, legalább egyszer át kell élnie!

Tarts velünk, ha élménydús pihenésre vágysz! 😉

Lovagoljuk meg együtt a smaragdzöld Salza habzó hullámait!

Ausztriába várunk benneteket, a Salza folyó völgyébe. A Salza az Enns mellékfolyója. A folyó vízállása az évszakoknak megfelelően változik, de szerencsére még a legszárazabb nyárban is evezhető. Rafting túráink ennek megfelelően a folyó több szakaszán történnek Palfau, Lassing, Wildalpen városkák mentén. A smaragdzöld folyó hatalmas hegyek ölelésében fekszik rengeteg kiránduló helyet biztosítva az ide látogatóknak. 

Bázisunkon Lassing kis városában egy csodálatos majorban fogadunk. Itt szállás lehetőséget is tudunk neked biztosítani, ha időben jelzed ezt felénk. Még a beszállás előtt vess néhány pillantást a folyó menti fenséges hegyekre, mert a sziklák között lavírozva a sebes víz szorításában a benned lüktető adrenalin és a vadvízi evezés katartikus élménye lesz az, ami igazán elsodor!

Rafting túráinkra szakképzett túravezetőinkkel tavasztól őszig várunk benneteket.

N. Botond
Szuper hangulatban, kalandokban és felelősségteljes profi rafting vezetésben volt részünk, mindenkinek ajánlom őket 😀
Relativity97*****
Nagyon baráti fogadtatásban volt részünk, a vezetők végig kedvesek és közvetlenek voltak. Sajnos nagyon alacsony vizállásunk volt, ennek ellenére hihetetlen élmény volt. Tavasszal biztos vissza térünk!"
Katalin Gyuricza*****
Köszönjük! Felejthetetlen élményben volt részünk, köszönet a szervezésért, baráti hangulatért, életmentő csokikért...és mindenért amitől egy másik világban érezhettük magunkat 🙂
Tamás Gergi *****
Szuper szervezés, fantasztikus helyszín és túra. Barátságos és segítőkész túravezetők! 🙂 Idén sokadik alkalommal eveztünk már velük!
Eszter Rimek*****
Remek szervezés, jó hangulat. Kedves és barátságosak a túravezetők, abszolút biztonságban éreztem magam az evezés alatt. Májusban találkozunk. Mindenkinek ajánlom, akinek a bakancslistáján szerepel a rafting.
Zsuzsanna Cserépy*****
Szuper csapat, óriási, életre szóló élmény! Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer próbálja ki
Szilvia Fenyő*****
Nagyon jól éreztem magam, szuper túravezetőkkel, teljesen biztonságban. Életre szóló élmény volt. Első de lehet hogy nem az utolsó.
Attila Dóczi*****
Köszönjük, hatalmas élmény volt a hétvége veletek! Nemcsak a profi szervezés, hanem a hangulat miatt is!
Hanna Asbóth*****
Szuper jól éreztük magunkat, gyönyörű helyre vittetek! Még találkozunk! 🙂
csabee Csabee*****
A legbarátságosabb és legközvetlenebb csapat, akivel eddig találkoztunk! 🙂
Éva Mester*****
Jó szervezés, képzett, kedves emberek, csak ajánlani tudom... 🙂
Helga Bende*****
Szuper csapat, felkészült túravezetők, gyönyörű környezet! Ajánlom mindenkinek aki szereti a természetet és kikapcsolódásra vágyik. A nevetést ,jókedvet a profi túravezetők garantálják!
Previous slide
Next slide

A rafting túrán lehetőséged van

  • kétszemélyes gumikajakban evezeni, ami a kajakozás igazi élvezetét nyújtja
  • kétszemélyes gumikenukban, úgynevezett trekkekben lapátolni: A trekk erőteljesebben reagál a vadvíz erejére, zúgókra, hullámokra, ami sokkal intenzívebb élményt nyújt. illetve
  • 6-8 személyes raft hajókban evezni. A raftok sokkal stabilabbak, illetve van egy túravezető a hajóban, aki az evezési utasításokkal mentesíti vendégeinket az irányítás alól.

Minden esetben a túravezető dönti el ki milyen hajóban evez, figyelembe véve az adott napi vízállást időjárást! Kétnapos túra esetén, ha már első nap belejöttél az evezésbe második nap merészebben kipróbálhatod magad! 😉 Jelezd a túravezetőnek igényedet és minden esetben figyelembe vesszük!

Túráink menetrendje Ausztriában - szombat - vasárnap

Amikor kétnapos túrára érkezel (szombaton és vasárnap van az evezés (általában a délelőtti órákban)):

A korai kezdés miatt célszerű már péntek este megszállni valahol a közelben, illetve bázisunkon is lehetőség van  a szállásfoglalásra. 

Szombati program - gyülekező a bázison
Szombat reggel 08:30-09:00 között találkozó a bázisunkon (a pontos időpontról az e-mailben kiküldött túratájékoztatóban írunk).
Védőfelszerelés kiosztása
A bázison a neoprén ruha és cipő, a sisak és a mentőmellény kiosztása történik. Mindezeket egy hatalmas IKEA szatyorban kapod meg, abban tudod tárolni és abban is kérjük visszahozni mikor minden túrád véget ér. Ha az időjárás kedvező érdemes a bázison átöltözni és úgy utazni le a beszállóhoz.
Balesetvédelmi-, alap evezéstechnikai oktatást
A ruhaosztást követően a bázison tartunk egy balesetvédelmi-, alap evezéstechnikai oktatást, hogy mit hogyan csinálj a vízen, mire figyelj, hogyan evezz és ha kipottyannál a hajóból, hogy segítsd a mentésed.
Indulás a beszállóhoz
Ha minden és mindenki indulásra kész, akkor saját kocsikkal elmegyünk a beszállóhoz. Útközben egy kétpercre megállunk, hogy megvegyük a parkoló jegyeket.
Lepakolás
Amíg ti átöltöztök, ha van még , aki nem tette meg a bázison, mi lepakoljuk a hajókat a vízpartra és kiosztjuk az evezőket nektek.
Transzfer
Amíg a többség átöltözik és elkészül, addig a sofőrökkel elvisszük az autókat a kiszállóhoz, hogy a túra végén kényelmesen utazhass a szállásodra. Az autókkal a száraz ruháitok is mennek, hogy a kiszálláskor a törölköződ és a száraz ruhád kéznél legyen.
Vízreszállás előtt az evezéstechnikák elsajátítása
A túra vezetőkkel és a vízzel való összehangolódás. Vezényszavak megismerése.
Vízreszállás, raftingolás
Maga a túra általában 3-4 órás, megállóval, ahol csokit és üdítőt kapsz, hogy pótold az izgalom okozta energia veszteséget. Ez általában bőven elég, de ha többre van szükséged egy pici csokit vagy energia szeletet hozhatsz magaddal, amit eltudunk rakni a vízhatlan hordónkba. A bátraknak vízbe ugrálási lehetőséget is biztosítunk az evezés során, hogy mindenki jól érezze magát.
Rafting befejezése
Ha semmi nem zavarja meg a menetrendet délutánra kb. 15:00-16:00 körül szállunk le a vízről így nyugodtan tudsz magadnak kirándulást tervezni.. Ha KÉTNAPOS TÚRÁRA  jössz a nedves evezős ruháid is nálad maradnak. Az IKEÁS táskában könnyedén magaddal tudod vinni a szállásodra, ahol teregesd ki, majd másnap reggel hozd magaddal az újabb túrádra.  Ha EGYNAPOS TÚRÁRA jöttél megkérünk, hogy a túrád végeztével IKEÁS táskádat a kapott felszereléssel megpakolva a bázison kihelyezett hordókban öblítsd ki, hogy mások is tisztán tudják legközelebb használni. KÖSZÖNJÜK!
18-19 óra körül vacsora
Kétnapos vendégeinknek finom vacsorával kedveskedünk a bázison, ahol izgalmas és vidám élménybeszámolókkal zárjuk a napot.

Jó tudni..

Mivel a szükséges ruházatot és védőfelszerelést mi biztosítjuk, így elég ha fürdőruhát viselsz a neopren ruha alatt. Ha az időjárás még nem túl kedvező, nincs ezer fok :), akkor érdemes egy vékony felsőt is felvenni, ami nem pamut összetételű, hogy inkább fűtsön, mint hűtsön, ha vizes lesz rajtad.
A cipőbe, ha van neoprén zoknid azt használd! 
Tájékozódj az időjárás felől, ,hogy a vízről leszállva is megfelelő ruházatod legyen.

Raftingolás végén ha van kedved és energiád ne hagyd ki a környék felfedezését sem!

Vasárnapi program
Vasárnap reggel 09:00 órakor gyülekező a bázison.
Indulás a beszállóhoz
Együtt megyünk a folyóhoz, mivel nem ugyanazt a szakaszt evezzük, amit az előző nap. A napi evezéseket a mindenkori vízállás alapján az adott nap döntjük el.
Lepakolás
Gyors lepakolás, amíg öltöztök. Hajók pumpálása, ha szükséges.
Transzfer
A sofőrökkel a kiszállóhoz visszük az autókat.
Vízreszállás
Amint a transzfer megérkezik elindul a túra, mindenki vízre száll. Egy újabb izgalmas szakaszát ismerhetitek meg az evezés során.
Túra befejezése
A vasárnapi túra kb. 13:00-14:00 óra körül ér véget. Megkérünk, hogy a felszerelésedet a bázison kihelyezett hordókban öblítsd ki, hogy mások is tisztán tudják legközelebb használni. Köszönjük!

Örülünk, hogy Velünk eveztél! Várunk vissza!