Látnivalók

Medlingtal tanösvény

Ha mindig is tudni szeretted volna, hogyan dolgoztak régen a favágók az Alpok fenyőerdeiben és még a vízimalom működése is érdekel, akkor a medlingtali túra, ami kb. 3 km-re található a Bázisunktól, neked való. Alsó-Ausztria 10 legjobb kirándulóhelye közt tartják számon a fakitermelést és a gabona feldolgozást bemutató tanösvényt. A patakparton kialakított utat bejárva hidakon, pallókon kelünk át. Hétvégenként lehetőség van betekinteni egy éppen működésben lévő vízimalom belsejébe, ahol megcsodálhatjuk, hogyan őrlik, és válogatják szét a különböző finomságúra őrölt búzát, a víz energiájával. A túra végállomása egy napjainkban is működő fűrészmalom, amit szintén megnézhetünk működés közben. A túra végén egy, a bejáratnál található étteremben tölthetjük fel magunkat a helyi specialitásokból.

Menetidő: 2-2,5óra
Túra hossza: 3km

Vízesés túra

Egy rafting hétvégébe pont belefér, hogy meglátogasd a szállástól alig 10km-re lévő Palfau vízeséseit. A túra a Salza partról egy hangulatos kávézónál indul. (Mosdó és belépő vásárlási lehetőséggel.) Rögtön egy izgalmas függőhidon kelsz át a Salza folyón, ha szerencséd van meglesheted a raftingoló hajókat a szikláról ugráló hangos kacagásokat. A túra változatos lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen megy keresztül Élvezheted a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatsz a lezúduló vízfüggöny alá. Az út végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező hegyekre.
Menetidő kényelmes tempóban: 2-3 óra, sportosabban: 1-1,5 óra

Wildalpen erdei szauna

Igazi pihenést nyújt a wildalpeni erdei szauna, azoknak, akik természet közeli élményre vágynak. A 3 faviskóból álló szauna egység egy erdő mélyén fekszik, közvetlenül egy patak partján. A szaunázás után ebben az 5-8 fokos patakban tudjuk magunkat lehűteni, majd a madárfütty koncertbe belehallgatva lepihenhetünk a kinti nyugágyakon.
Wildalpen kiránduló túrákhoz is kiváló kiinduló pont. 

Hochkar túrák - aktív élmények

Hochkar Alsó Ausztria legmagasabban fekvő sípálya rendszere itt található. Télen igazi síparadicsom, nyáron látványos panorámát nyújtó kiránduló hely. Nyáron a sípályák biztonságos kiránduló útvonalakká válnak a vállalkozó kedvű túristák számára. Változatos útvonalakon keresztül lehet feljutni a Hochkar 1808 méteres csúcsára akár könnyű családi kirándulásnak is betervezhető. Ha igazán kényelmesebben szeretnénk kirándulni lehetőség van libegővel fel-le utazni 1450-1775 méter között.

A kirándulás színesíthető barlang túrával, bringázással vagy via ferrata túrával is.

A Hochkar igazán gazdag, kihagyhatatlan élmény tud lenni.

Lunz am See - az igazán pihentető élmény

A Göstling melletti Lunz am See Alsó-Ausztria legnagyobb fürdőtava. A Lunzi tó 25 km távolságra fekszik Palfautól, ideális kiránduló helyszín strandolásra, és túrázásra. A Lunz-i tó 1,7 km és 600 méter széles, legmélyebb pontja 36 méter mély. A tó körbe járható gyalog vagy kerékpárral. Lunz am See az Ybss völgyi kerékpárút egyik végállomása. Nyáron a népszerű a tavon csónakozás igazán meleg időben a fürdésre is alkalmas a vize. Lunz am See idillikus kiránduló és üdülő hely. Szórakoztató rendezvények, vendéglátó egységek kínálnak egész nyáron tartalmas programokat.

Bringázz az Ybbs folyó völgyében

A kerékpárút az Ybbs folyó völgyében vezeti végig a vállalkozó kedvű bringásokat, érintve Lunz am See és Waildhofen környékét.

A komolyabb kihívásokat igénylő terep meghódításához elektromos kerékpár bérelhető. A bringák szállításában taxi áll rendelkezésre térítés ellenében.

Az útvonal használata minden időben biztonságos, családoknak és kényelmes kerékpárosoknak is megfelelő.