Látnivalók

Mendlingtal tanösvény

Ha mindig is tudni szeretted volna, hogyan dolgoztak régen a favágók az Alpok fenyőerdeiben és még a vízimalom működése is érdekel, akkor a medlingtali túra, ami kb. 3 km-re található a Bázisunktól, neked való. Alsó-Ausztria 10 legjobb kirándulóhelye közt tartják számon a fakitermelést és a gabona feldolgozást bemutató tanösvényt. A patakparton kialakított utat bejárva hidakon, pallókon kelünk át. Hétvégenként lehetőség van betekinteni egy éppen működésben lévő vízimalom belsejébe, ahol megcsodálhatjuk, hogyan őrlik, és válogatják szét a különböző finomságúra őrölt búzát, a víz energiájával. A túra végállomása egy napjainkban is működő fűrészmalom, amit szintén megnézhetünk működés közben. A túra végén egy, a bejáratnál található étteremben tölthetjük fel magunkat a helyi specialitásokból.

Menetidő: 2-2,5óra
Túra hossza: 3km

Vízesés túra

Egy rafting hétvégébe pont belefér, hogy meglátogasd a szállástól alig 10km-re lévő Palfau vízeséseit. A túra a Salza partról egy hangulatos kávézónál indul. (Mosdó és belépő vásárlási lehetőséggel.) Rögtön egy izgalmas függőhidon kelsz át a Salza folyón, ha szerencséd van meglesheted a raftingoló hajókat a szikláról ugráló hangos kacagásokat. A túra változatos lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen megy keresztül Élvezheted a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatsz a lezúduló vízfüggöny alá. Az út végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező hegyekre.
Menetidő kényelmes tempóban: 2-3 óra, sportosabban: 1-1,5 óra

rafting evezzvelunk white water salza gát

Salza-Brücke

Érdemes elkirándulni Salza-Brückebe a Salza folyón lévő fa gát rendszerhez, a gát mögötte  gyönyörú tóvá duzzadó tó az ölelő hegyek között igazán szemet gyönyörködtető látvány. 

ok_DSC3582

Wildalpen erdei szauna

Igazi pihenést nyújt a wildalpeni erdei szauna, azoknak, akik természet közeli élményre vágynak. A 3 faviskóból álló szauna egység egy erdő mélyén fekszik, közvetlenül egy patak partján. A szaunázás után ebben az 5-8 fokos patakban tudjuk magunkat lehűteni, majd a madárfütty koncertbe belehallgatva lepihenhetünk a kinti nyugágyakon.
Wildalpen kiránduló túrákhoz is kiváló kiinduló pont. 

Hochkar túrák - aktív élmények

Hochkar Alsó Ausztria legmagasabban fekvő sípálya rendszere itt található. Télen igazi síparadicsom, nyáron látványos panorámát nyújtó kiránduló hely. Nyáron a sípályák biztonságos kiránduló útvonalakká válnak a vállalkozó kedvű túristák számára. Változatos útvonalakon keresztül lehet feljutni a Hochkar 1808 méteres csúcsára akár könnyű családi kirándulásnak is betervezhető. Ha igazán kényelmesebben szeretnénk kirándulni lehetőség van libegővel fel-le utazni 1450-1775 méter között.

A kirándulás színesíthető barlang túrával, bringázással vagy via ferrata túrával is.

A Hochkar igazán gazdag, kihagyhatatlan élmény tud lenni.

lunz am see

Lunz am See - az igazán pihentető élmény

A Göstling melletti Lunz am See Alsó-Ausztria legnagyobb fürdőtava. A Lunzi tó 25 km távolságra fekszik Palfautól, ideális kiránduló helyszín strandolásra, és túrázásra. A Lunz-i tó 1,7 km és 600 méter széles, legmélyebb pontja 36 méter mély. A tó körbe járható gyalog vagy kerékpárral. Lunz am See az Ybss völgyi kerékpárút egyik végállomása. Nyáron a népszerű a tavon csónakozás igazán meleg időben a fürdésre is alkalmas a vize. Lunz am See idillikus kiránduló és üdülő hely. Szórakoztató rendezvények, vendéglátó egységek kínálnak egész nyáron tartalmas programokat.

via ferrata 12

Via Ferrata

A Hochkar 360 kilátót meglátogatásával érdemes a bátrabbaknak egybekötni a Hochkar Klettersteiget is. A vasalt út (az A-E/F skálán) C besorolást kapott. Ez az extremitáshoz kevésbé szokott túrázóknak kellő adrenalin löketet ad úgy, hogy nem kell attól tartani, hogy teljesen kimerít minket.

A tapasztaltabbak kb. 20-30 perc alatt elérhetik a beszállóhelyet. Ehhez a felső parkolóból kell indulnunk a Vorgipfel csúcsra tartó 4 üléses felvonó alatt kezdődő sóderes úton. (ami nem más mint a Draxlerloch felvonó tetejétől induló 7b kék sípálya- Joschi AlmGasthof mellett indul és végig jelölve van piros ponttal.)

A vasalt út maga kb. 1-1,5 óra. Rögtön az elején egy függő állványzatszerű elem dobja fel a kedvünket. Az útban 2 további kötélhíd is említésre méltó.  

Aki több aktív programra vágyik helyben annak a Hochkarhöhle barlang és kalandpark nyújt további változatosságot. 

Forrás: Mozgásvilág

Egy másik lenyűgöző hegymászó élményben lehet része a gyönyörű Mariazell régió természetének közepén! A mászóparkban 3 via ferrata és egy mászókert található. Az egész létesítmény ideális hegymászó tanfolyamok lebonyolítására is.

A nehézségi szintek úgy lettek megválasztva, hogy legyen valami megfelelő kezdőknek és via ferrata profiknak egyaránt. „Oliver’s Mariazeller Steig” B/C, meglehetősen kényelmes, de még mindig nem szabad lebecsülni, és a „Felix’s Himmelsleiter” C/D-n keresztül fel lehet mászni, ami bizonyos izgalmat ad, mivel végül is kötélhágcsón mászik. A szakadékkal szemben hatalmas sziklakinyúláson kell leküzdeni. A legélvezetesebb talán a „Tristan’s Kirchbogensteig” C/(D) nehézségi fokozattal, ahol egy misztikus barlangon kell átkelned, mielőtt a csúcsfalhoz és a kijárathoz érsz.

A via ferraták között 17 sportmászóút és 2 UIAA 5-9+ nehézségi fokozatú többpályás útvonal áll minden mászásrajongó rendelkezésére.

Azok számára, akik valami lazábbat kedvelnek, egy 2,5 órás túrát ajánlunk (oda és vissza) a Spielmäuer új csúcskeresztjéhez, a legendás „Ördöghíd” mellett. A via ferratákról leereszkedve ezeket is „viheti magával”. forrás: Kletterpark

bringa rafting Ybbs

Medve-szurdok - Bärenschützklamm

A Medve-szurdok  Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye. Az egyedülálló természeti kincsei természeti értékek. Mixnitz település közelében, 479 méter tengerszint feletti magasságban, Graztól 40 km-re északra található. Ez a település a szurdok bejárata. A szurdok másik végén a Guten Hirten menedékház található 1209 méter tengerszint feletti magasságban.

Várható nyitás: 2024 tavasz

bringa rafting Ybbs

Bringázz az Ybbs folyó völgyében

A kerékpárút az Ybbs folyó völgyében vezeti végig a vállalkozó kedvű bringásokat, érintve Lunz am See és Waildhofen környékét.

A komolyabb kihívásokat igénylő terep meghódításához elektromos kerékpár bérelhető. A bringák szállításában taxi áll rendelkezésre térítés ellenében.

Az útvonal használata minden időben biztonságos, családoknak és kényelmes kerékpárosoknak is megfelelő.

white water evezzvelunk bringa park

Bringa Park

Ez már egy kicsit más bringázási élmény!

Kipróbálhatjuk magunkat erdőben,  ösvényen, fapallókkal épített szakaszokon. Az ugratókkal tele tűzdelt fapallókból kiépített pálya teszi igazán izgalmassá ezt az élményt. Kezdőknek és profiknak is ajánljuk…