Bázis

Bázisunkat az osztrák Alpokban alakítottuk ki egy vadregényes, erdőszéli domb tetején, ahonnan a lélegzetelállító kilátás mellett, egy hamisítatlan osztrák parasztház várja az ide látogatókat.

Itt rendelkezésünkre áll három 2 ágyas szoba, két 3 ágyas szoba melyek fürdőszobával vannak ellátva, továbbá egy apartman rész, amihez két 3 ágyas szoba tartozik egy különálló fürdőszobával. Így 18 fő elszállásolására van lehetőségünk.

A környék csendes, távol esik a főúttól, a tulajdonosok állattenyésztéssel is foglalkoznak, a ház körüli alpesi réteken legelő tehenek, kecskék, a kutya és a macskák folyamatos népszerűségnek örvendenek a gyerekes családok körében.

Ellátás
A reggelit a háziasszony készíti, amit a szállás ára tartalmaz. A közös étkezőhelyiség saját étel fogyasztására is használható. Két napos program esetén utasainkat vendégül látjuk egy bográcsvacsorára.

A pince részen található egy közösségi rész, ahol csocsó, ping-pong, társasjátékok, hűtők, mikrohullámú sütő állnak vendégeink rendelkezésére, mosdó, valamint egy beszélgetésre-, kártyázásra alkalmas külön rész. A helyiség elkülönül a szobáktól, így az nem zavarja a pihenni vágyókat.

Megközelítés
Az út kényelmes tempóban 4-5 óra autóval, mivel a bázis Budapesttől mindössze 430 km-re található (ebből 360 km autópálya). Budapestről az M1-es autópályán Bécs felé haladva, majd előtte, a Swechat-i reptér után az S1-es autópálya felé kell letérni Linz, Salzburg felé. Itt az A21-en haladva, ami délről elkerüli Bécset, és belefut az A1-es autópályába kell haladni tovább, melyen kb. 100 km-t megtéve Ybbs/Wieselburgnál kihajtónál, kell lehajtani az A25-ös autóútra. A körforgalmat Wieselburg irányába kell elhagyni, majd Göstling után a 64,4-es km táblánál balra kanyarodva, az Y-elágazásnál jobbra tartva, 1,3 km fel a hegytetőre, az út végén található a Fam. Ensmann Biobauernhof. (Ez látható a táblán is az út mellett!)

Parkoló
A panzió mellett, ingyenesen áll rendelkezésre a vendégek számára.

Látnivalók

Wildalpen erdei szauna

Igazi pihenést nyújt a wildalpeni erdei szauna, azoknak, akik természet közeli élményre vágynak. A 3 faviskóból álló szauna egység egy erdő mélyén fekszik, közvetlenül egy patak partján. A szaunázás után ebben az 5-8 fokos patakban tudjuk magunkat lehűteni, majd a madárfütty koncertbe belehallgatva lepihenhetünk a kinti nyugágyakon. Nyitva tartási idő Kedden: 16.00 – 21.00 óráig Szerdán: 16.00 – 21.00 óráig Pénteken: 16.00 – 21.00 óráig (májustól szeptemberig) Szombaton: 15.00 – 21.00 óráig Bejelentkezés: Café Grabner, Tel.Nr.: +43 (0) 3636 237 e-mail: hannes.reiter@wien.gv.at

Vízesés túra – Palfau

Egy rafting hétvégébe pont belefér, hogy meglátogasd a szállástól alig 10km-re lévő Palfau vízeséseit. A túra a Salza partról indul, változatos, függőhidakkal, lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen. Élvezheted a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatsz a lezúduló vízfüggöny alá. Az út végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező hegyekre. Menetidő: 2-2,5óra Belépőjegy árak: Felnőtt Gyermek: Nyitva tartás: Április 1-től oktöber 31-ig minden nap 9 órától sötétedésig Elérhetőségek: Címe: Palfau 72, 8923 Palfau, Ausztria Telefon: +43 676 / 3752 949 E-mail: kontakt@wasserloch.at GPS koordináták:698865, 14.873803

Medlingtáli tanösvény

Ha mindig is tudni szeretted volna, hogyan dolgoztak régen a favágók az Alpok fenyőerdeiben és még a vízimalom működése is érdekel, akkor a medlingtali túra, ami kb. 3 km-re található a Bázisunktól, neked való. Alsó-Ausztria 10 legjobb kirándulóhelye közt tartják számon a fakitermelést és a gabona feldolgozást bemutató tanösvényt. A patakparton kialakított utat bejárva hidakon, pallókon kelünk át. Hétvégenként lehetőség van betekinteni egy éppen működésben lévő vízimalom belsejébe, ahol megcsodálhatjuk, hogyan őrlik, és válogatják szét a különböző finomságúra őrölt búzát, a víz energiájával. A túra végállomása egy napjainkban is működő fűrészmalom, amit szintén megnézhetünk működés közben. A túra végén egy, a bejáratnál található étteremben tölthetjük fel magunkat a helyi specialitásokból. Menetidő: 2-2,5óra Túra hossza: 3km